پیش به سوی اقتصاد جدید

آیا شما به اندازه ارزشی که خلق می‌کنید، حقوق می‌گیرید؟ 

پخش

درباره اپیزود

در این اپیزود به بررسی نئولیبرالیسم، اصول آن و انتقاداتی که از سوی یک کارآفرین و سرمایه‌گذار خطرپذیر به این نظام اقتصادی و سیاسی مطرح شده است، پرداختیم. در مقدمه اپیزود یازدهم سه فرضیه اصلی نئولیبرالیسم مورد بحث قرار گرفت: تاسیس تعادل در بازار، معادل‌سازی ارزش ایجاد شده با دستمزد فرد و طبیعت خودخواهانه انسان‌ها. همچنین دیدگاه‌های موافقین و مخالفین این فرضیات از طریق نظرات آقای هانار، کارآفرین آمریکایی نیز بررسی شد.

آقای هانار بر این باور بود که افزایش درآمدها الزاماً منجر به از بین رفتن شغل‌ها در اقتصاد نمی‌شود؛ زیرا در بسیاری از موارد این نظریه نقض می‌شود و افزایش حقوق کارکنان با تقویت تقاضا برای کالاها و خدمات و در نهایت رونق صنایع همراه بوده است. جهت انتقال بهتر مفاهیم در این اپیزود به بررسی مثالی از رونق صنعت رستوران‌داری در پی افزایش حداقل دستمزدها پرداختیم. برای مطالعه بیشتر در این خصوص می‌توانید به مقاله «افزایش حداقل دستمزد چه تاثیری روی اقتصاد دارد؟» مراجعه کنید.

در مورد دیگری، آقای هانار تأکید دارد که دستمزد افراد لزوماً با ارزشی که آنها ایجاد می‌کنند برابر نیست، بلکه قدرت مذاکره فرد است که دستمزد او را تعیین می‌کند، نه عوامل دیگر.

در ادامه بحث در مورد فرض آخر اقتصاد سرمایه‌داری، مبنی بر خودخواه بودن انسان‌ها و رفتارهایی همچون فداکاری و همکاری صحبت کردیم.


نظر (0)