بسیاری از تصمیمات مالی اشتباه، ناشی از دانش و اطلاعات کم است!
پخشدر اپیزود اول اکوتک به این موضوع پرداختیم که منظور ما از سواد مالی، آگاهی از مفاهیم ابتدایی در این زمینه است که برای مدیریت مالی به آنها نیاز داریم. اهمیت این مهارت به اندازهای است که سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، سواد مالی را به اندازه خواندن و نوشتن مهم تلقی کرده است. با این وجود، میانگین دانش مالی در جهان 30 درصد و در ایران تنها 20 درصد است؛ در حالیکه درصد بالایی از افراد جامعه فعالیتهای مالی و اقتصادی مانند سرمایهگذاری دارند که این موضوع منجر به اتخاذ تصمیمات اقتصادی بدون دانش و سواد کافی میشود.
نتیجه رفتارهای غیرمنطقی سرمایهگذاران، کارآمد نبودن روند بازارهای مالی و بار هزینهای سنگینی است که جامعه را تحت تأثیر قرار میدهد. به گفته خانم اونیل، محقق آمریکایی در حوزه سواد مالی، نداشتن اطلاعات کافی اقتصادی و مالی، علاوهبر کاهش سطح زندگی افراد، کشور را با بحرانهای عظیم مواجه میکند.
بهعنوان مثال، بحران مالی 2008 نشاندهنده تصمیمات عجولانه بسیاری از افراد جامعه بود که برای مدت طولانی، شوک بزرگی به اقتصاد جهانی وارد کرد. پس از این بحران، سازمانهای بینالمللی تصمیم گرفتند تا مفهوم سواد مالی را رواج داده و به آموزش جهانی بپردازند.
ما در قسمتهای آتی فصل اول اکوتاک، قصد داریم علاوهبر بررسی مفاهیم مهم مالی و اقتصادی، به بهبود تصمیمگیریهای مالی نیز کمک کنیم.
در اپیزود اول اکوتک به این موضوع پرداختیم ...